Huisje Varmland

Välkommen

Eind 2019 kochten wij van een leuk Nederlands gezin


een knus huis in het hart van Värmland

om te genieten van de Zweedse natuur en cultuur. Een plekje waar je lekker tot rust komt en een handige uitvalsbasis om de regio en het buitenleven te ontdekken.

Inmiddels zijn we er zelf al best vaak geweest, maar omdat we er zelf lang niet altijd zijn willen we jullie ook laten genieten van deze rustige en mooie plek.

Het huis is ongeveer 70m2 en heeft twee slaapkamers. Beneden vind je de keuken, woon- en badkamer. Boven zijn twee slaapkamers en een soort geheim speelkamertje voor de kleintjes!

6

Personen

2

Slaapkamers

1

Badkamer

Ons vakantiehuis in Zweden

Ga op avontuur in de natuur en kom tot rust in onze typische Zweedse stuga

De centrale keuken

Misschien is dit wel onze lievelingsplek van het huis! De ronde tafel, blauw geblokte gordijntjes, het geluid van knisperend hout in de kachel: deze ruimte voelt heerlijk huiselijk en knus aan. Je schuift aan tafel met een drankje en voert gesprekken terwijl de ander kookt. Af en toe moet er een stuk hout in het houtkacheltje. Echt onthaasten!

Alle keukenapparatuur en -benodigdheden zijn aanwezig (van oven tot aan de kaasschaaf), enige is wel dat de afwas op de hand zal moeten.

De ‘tussenkamer’

Als je vanuit de keuken naar de woonkamer gaat, kom je eerst in een tussenkamertje. Hier staat een dressoir vol met spelletjes voor jong en oud. Geen zin in een spelletje? Er staat ook een boekenkast met rijen boeken en naar schatting ruim 100 DVD’s met films en bijvoorbeeld (Nederlandse) series die de oude eigenaren allemaal voor ons – en jullie! – hebben laten staan.

Pak hier dus vooral wat van de plank voordat je naar de woonkamer gaat :)!

De woonkamer

Ook de woonkamer voelt huiselijk en knus aan door het warme licht en de kleine ruimte. Hier kijk je een van de vele films die we hebben liggen.

Op koude dagen kun je op de zachte bank ploffen en onder een kleedje een film aanzetten.

De eerste slaapkamer

Via een houten trap kom je boven uit in de eerste slaapkamer met een tweepersoonsbed (wel bestaande uit twee losse matrassen). Vanuit dit bed heb je eventueel nog de mogelijkheid om televisie te kijken. Zelfs hier kun je nog een houtkachel stoken, hoewel dit zelf vrijwel niet gebruiken.

De tweede slaapkamer

In de naastgelegen slaapkamer staan twee 1-persoonsbedden met een uitschuifbaar onderbed. In potentie kunnen in deze kamer dus vier (volwassen) mensen slapen. Ook staat hier een babybedje (60×120 cm) en is er voor de kleintjes een geheime speelkamer!

De tuin

De woning staat op een perceel van ruim 2 hectare met gedeeltelijk bos. Als het mooi weer is kun je buiten aan de zijkant van het huisje (beschut) zitten aan de picknicktafel. Onze oudste dochter vindt de trampoline in te tuin geweldig. Verder is er een los staande houten schuur waar je tuinbenodigdheden vindt en kun je hier extra hout voor de kachel halen als de voorraad binnen (bijna) op is.

Activiteiten in de buurt

Leuke dingen om te doen in de verschillende seizoenen

Rivier de Klarälven

0.4 km

Als je de ‘straat’ uitloopt bij het huisje, dan kom je bij de Klarälven uit. Je kunt in de buurt kano’s huren of op georganiseerde kanotocht, maar als je voor echt avontuur wilt gaan dan ga je met een houten vlot de rivier af!

1.4 km

It’s impossible to miss the colossal billboards, glitzy lights and massive crowds that make intersection the city’s beating heart.

Brattfallet

1.1 km

De waterval Brattfallet ligt in de rivier de Halgå. De waterval is 10 meter hoog en ligt aan het begin van een diepe kloof. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid en het startpunt van een aantal wandelingen. Er starten twee korte wandelingen van 1 en 2 kilometer en een langere, de halgåleden, van 7 kilometer. In de winter is deze waterval een bezienswaardigheid omdat deze dan vaak bevroren is en er bizarre ijsformaties ontstaan.

1.2 km

Varmlands Moose Park neemt bezoekers tijdens een 1,5 uur durende tocht onder deskundige begeleiding van de gidsen te voet mee in het park achter het hek!. Als gast binnen het leefgebied van de eland ervaar je de kracht en schoonheid van dit majestueuze dier. De getrainde en ervaren gidsen vertellen over de eland, zijn leefomgeving, de natuur en de elandpopulatie in Zweden. Je krijgt de mogelijkheid de tamme elanden aan te raken en te voeden.